Якщо у вас виникли питання, ви можете зв'язатися з нашими менеджерами будь-яким зручним для вас способом.

Ідеї для фарбування авто: Два кольори. Камуфляж. Рідка гума

05.08.2016
Views: 3097

Грамотно та цікаво пофарбовані автомобілі візуально виділяються у міському потоці, наче гепарди в рядах поросят. Якщо ви бажаєте стати власником такого екземпляра, то радимо вивчити цей матеріал, і бути готовим до того, що доведеться добряче попрацювати. У статті будуть перелічені основні ідеї для фарбування авто, потрібні для цього матеріали та поради професійних автомалярів.

Список матеріалів для фарбування. Без чого не можна уникнути?

Зовнішній вигляд автомобіля вам не байдужий, і ви готові витратити час та сили для його покращення? Як не крутите, а рано чи пізно доведеться купувати фарбопульти. Один з найуніверсальніших інструментів, здатний вирішувати широкий спектр завдань і відповідний як новачкові, так і професіоналу APP IWATA HIGH T.E.C. W400. Далі все йде по порядку:

  1. Шпаклівка.
  2. Грунтівка.
  3. Емаль.
  4. Лак.

Звичайно, потрібно ще багато різних дрібниць типу малярського скотчу, наждачного паперу різної зернистості, щіток і розчинників, а також наявність базових знань про автомалярну справу.

Фарбування авто своїми руками в два кольори

Різкий перехід кольорів при фарбуванні автомобіля

Якщо в якості основної ідеї для фарбування авто у два кольори ви вибрали геометричний візерунок із двох кольорів, або смуг, то перехід між двома кольорами робиться таким чином:

  • За контуром переходу клеїться спеціальна стрічка розмітки NCPro, яка дозволяє ідеально і без складок обійти викривлені поверхні;
  • До неї на половину ширини прикладається укривальна плівка;
  • Укривальна плівка фіксується до стрічки вже звичайним малярським скотчем;

Щоб було зрозуміліше, зверніть увагу на схему:

 

Ідеї для фарбування авто - створюємо плавний перехід кольору!

 

Плавний перехід між різними кольорами при фарбуванні автомобіля важко реалізувати, не маючи значного досвіду, але тут є кілька секретів, які значно спрощують. 

 

Для того щоб досягти плавного переходу, фарбу слід наносити тонкими шарами, при мінімальному тиску в фарбопульті. На безпосередньому місці переходу одного кольору в інший, фарбу слід розбавити розчинником на 30-40% і наносити її знову ж таки шарами, з проміжним сушінням в 10 хвилин для акрилової емалі. Це дозволяє уникати утворення крапель і видимих бризок на переході. Ось схематичне зображення подібної роботи переходу чорного до червоного:

Після нанесення шарів результат обов'язково закріплюється лаком.

Фарбування авто в камуфляж своїми руками!

В якості ідеї для фарбування авто вибір камуфляжу дуже цікавий - він підійде не тільки для уазика чи дефендера у стилі мілітарі. Замініть кольори на екзотичніші, і ви отримаєте чудовий варіант для міста. Крім того, його реалізація не така складна, як може здатися на перший погляд.

Реалізація малярних робіт проводиться за такою ж схемою, як і при фарбуванні авто у два кольори. Потрібно лише визначитися з текстурою та вибором гами:

 

Хотілося б застерегти – не варто намагатися замінити розмітну стрічку малярським скотчем, як можуть підказувати на деяких ресурсах – скотч ніколи не дозволяє створити чітку та рівну лінію на переході кольорів, та не захищає належним чином нижні шари фарби.

Фарбування авто рідкою гумою своїми руками!

Рідка як ідея для фарбування авто це чудовий варіант, крім високої візуальної естетичності таке покриття забезпечує додатковий захист для вашого автомобіля від зовнішнього середовища.

При нанесенні рідкої гуми слід діяти в наступному порядку:

  • Всі елементи, що не фарбуються, зняти (якщо їх заклеїти скотчем, і закрити плівкою як при фарбуванні звичайними емалями, то згодом будуть труднощі, не варто лінуватися);
  • Пофарбовані поверхні знежирити розчинником;
  • Покриття слід наносити фарбопультом з відстані 15см, в три шари, з проміжною сушкою кожного по 60 хвилин;
  • Після нанесення останнього шару слід дати покриттю висохнути протягом 24 годин;

Слід зазначити, що рідка гума дуже вдалий матеріал для фарбування. Працювати з нею треба на низькому тиску компресора, не поспішати і робити все плавно. Тоді у вас неодмінно все вийде.

Стильно пофарбувати авто своїми руками може практично кожен. Що варто враховувати?

Які б ідеї для фарбування авто ви не хотіли б реалізувати, обов'язково зверніть увагу на наявність засобів індивідуального захисту, не економте на якості матеріалів, не поспішайте і дотримуйтесь технологічного процесу. Чим ретельніше ви поставитеся до кожного етапу фарбування, тим якіснішим буде отриманий результат і тим більше він принесе задоволення вам особисто!

1 reviews

Write a review

Note: HTML is not translated!